![]() |
Göğüs Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Göğüs Dolması1 Bütün tavuk göğsü 2 Çorba kaşığı sıvıyağ 250 gr ıspanak 1 Adet soğan 10 Adet mantar Yarım çorba kaşığı un 1 Çorba kaşığı krema 1 Kahve fincanı su 1 Çorba kaşığı salça Tuz, karabiber Tavuk göğsünü ikiye bölün ![]() Keskin bir bıçakla geniş kısımlarını ortadan kesmeden açın ![]() Ispanağı temizleyin ![]() Soğan ve mantarı çok ince kıyın ![]() Sıvıyağda unu kavurun ve sebzeleri ekleyin ![]() Tuzu ve karabiberi ilave edip, soğumaya bırakın ![]() Sonra malzemeyi krema pompasına koyun ![]() Açılan yerden tavuk etlerini doldurun ![]() Üzerine salça sürüp, folyoya sarın ve tepsiye dizin ![]() Üzerine 1 kahve fincanı su ekleyin ![]() Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında et iyice yumuşayana dek pişirin ![]() Sonra folyoyu üzerinden çıkartın ![]() Dilimleyerek servis yapın |
![]() |
![]() |
|