![]() |
Zılk Sarması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zılk SarmasıMalzemeler: 150 gr kıyma 1 demet zılk ( pazı ) 2 bardak pirinç 1 adet soğan 4-5 diş sarımsak 1,5 kaşık salça 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kuru nane Nar ekşisi Tuz Yapılışı: Zılklar (pazı) soğuk suda yıkanır ve saplarından ayırarak yapraklarını önceden çelik bir tencerede kaynatılmış olan suya batırılıp çıkarılarak haşlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zılkı damarların yoğun olduğu yaprak iç kısma gelerek iç harcını koyar ve sararız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|