![]() |
Gömlekli Ciğer Dolması ... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gömlekli Ciğer Dolması ...Malzemeler; 1 Çorba Kaşığı Çam Fıstığı - 350 Gr Dana Ciğeri - Yarım Demet Dere Otu - 1 Adet Koyun Gömleği - 1 Adet Kuru Soğan - 1 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü - Yarım Su bardağı Pirinç - 3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ - Yarım Çay kaşığı Tarçın - 4 Dal Taze Soğan - Kararında Karabiber, Kuru Nane, Tuz Koyun gömleğini yıkayıp sıcak suda 1-2 saat bekletelim ![]() Ciğerin zarını soyup küçük kuşbaşı iriliğinde doğrayarak tencereye alalım ![]() Ciğerler suyunu bırakıp çekene dek pişirelim ![]() Ayrı bir tencereye sıvı yağı alalım ![]() Küp doğranmış soğanı ve fıstıkları ekleyip soğanlar pembeleşene dek kavuralım ![]() Yıkanmış pirincin suyunu iyice süzerek ilave edip pirinçler şeffaflaşana dek kavurmaya devam edelim ![]() 1 su bardağı sıcak suyu, kıyılmış dereotunu, kuşüzümünü, küçük doğranmış taze soğanları, ciğerleri, tuzu ve baharatları ekleyip 2-3 dk ![]() ![]() Koyun gömleğini 4-5 eşit kare parça olacak şekilde keselim ![]() Her gömlek parçasının ortasına ciğerli harcı paylaştırıp bohça kapatır gibi karşılıklı kenarlarım kapatalım, ters çevirip hafifçe yağladığımız fırın kabına dizelim ![]() Fırın kabına 1,5 su bardağı sıcak su boşaltarak 200°C ısıtılmış fırında gömleklerin üzeri nar gibi kızarana dek pişirip servis yapalım ![]() alinti ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|