Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bitlis, dolma, katıklı

Katıklı Dolma Bitlis.....

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Katıklı Dolma Bitlis.....



Malzemeler;

1 Kg Dolmalık Kabak
- 1 Su bardağı İnce Bulgur
- 250 Gr Kıyma
- 1 Tatlı kaşığı Kuru Nane
- 2 Adet Kuru Soğan
- 1 Çorba Kaşığı Salça
- Karabiber, Tuz

Sosu İçin;

1 Tatlı kaşığı Kuru Nane
- Yarım Çorba Kaşığı Salça
- 3 Diş Sarımsak
- 3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
- Yarım Kg Yoğurt
- Tuz



Kabakların kabuklarını soyup üçe keselim İç kısmını oyup bekletelim Bir kabın içine soğanları rendeleyelim İnce bulguru, salçayı, kıymayı, kuru nane ve tuzu, karabiberi ekleyip yoğuralım Dolma içini kabaklara gevşek bir şekilde dolduralım (Kabakların iki ucu da açıkta kalacak) Kabakların iç kısmından çıkan parçaların bir kısmım tavla zarı iriliğinde doğrayıp tencerenin dibine yayalım Üzerlerine kabak dolmalarını yatık olarak yerleştirelim Kabakların yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyelim Dolmaları ağır ateşte pişirerek ateşten alalım ve ılıtalım Üzerlerine sarımsaklı yoğurt gezdirelim Sıvı yağı kızdırıp içine 1 tatlı kaşığı kuru nane serperek ateşten alalım Naneli yağı yoğurdun üzerine gezdirerek servis yapalım

alinti

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.