Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beypazarı, sarması

Beypazarı Sarması

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beypazarı Sarması





içindekiler
•150 adet orta boy asma yaprağı
•2 su bardağı pirinç
•2 orta boy kuru soğan
•2 sap taze soğan
•150 gr kıyma
•1/2 demet taze nane,
•1/2 Dereotu,
•1/2 Maydanoz
•1 çorba kaşığı salça
•1 tatlı kaşığı karabiber
•1,5 tatlı kaşığı tuz
•1,5 su bardağı ayçiçek yağı
hazırlanışı
•Taze yaprakları sertliğine göre haşlayın
•Süzgece çıkarın (salamura yaprak da kullanılabilir) taze soğan, nane, maydanoz, dereotu, kuru soğan ince kıyın
•Yıkanmış pirinç, kıyma, tuz karabiber, salçayla iyice karıştırın
•Harca bir su bardağı su katın
•Yaprağın damarlı kısmı masaya gelecek şekilde serin,
•Enlemesine az miktarda iç koyun, önce üstte, sonra sağdan soldan kapatın, rulo yaparak sarın
•Sarmaları tencereye düzgünce dizin
•Üzerine ayçiçek yağı ve 1,5 su bardağı su gezdirin
•Porselen bir tabak kapattıktan sonra, tencerenin kapağını kapatın
•Orta ateşte 10 dakika pişirdikten sonra, kısık ateşte 20 dakika daha pişirin
•Sıcak ya da ılık olarak servise sunun
•Afiyet olsun

dır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.