![]() |
Beypazarı Sarması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beypazarı Sarması![]() içindekiler •150 adet orta boy asma yaprağı •2 su bardağı pirinç •2 orta boy kuru soğan •2 sap taze soğan •150 gr ![]() •1/2 demet taze nane, •1/2 Dereotu, •1/2 Maydanoz •1 çorba kaşığı salça •1 tatlı kaşığı karabiber •1,5 tatlı kaşığı tuz •1,5 su bardağı ayçiçek yağı hazırlanışı •Taze yaprakları sertliğine göre haşlayın •Süzgece çıkarın (salamura yaprak da kullanılabilir) taze soğan, nane, maydanoz, dereotu, kuru soğan ince kıyın •Yıkanmış pirinç, kıyma, tuz karabiber, salçayla iyice karıştırın ![]() •Harca bir su bardağı su katın •Yaprağın damarlı kısmı masaya gelecek şekilde serin, •Enlemesine az miktarda iç koyun, önce üstte, sonra sağdan soldan kapatın, rulo yaparak sarın ![]() •Sarmaları tencereye düzgünce dizin ![]() •Üzerine ayçiçek yağı ve 1,5 su bardağı su gezdirin •Porselen bir tabak kapattıktan sonra, tencerenin kapağını kapatın ![]() •Orta ateşte 10 dakika pişirdikten sonra, kısık ateşte 20 dakika daha pişirin •Sıcak ya da ılık olarak servise sunun ![]() •Afiyet olsun ![]() dır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|