Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolma, kuru

Kuru Dolma

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Dolma





Kış aylarının müthiş lezzetlerinden biri olan kuru dolmayı bugün yapabilirsiniz

içindekiler
•16 adet kuru biber
•16 adet kuru patlıcan
•30 adet salamura yaprak
İçi İçin :
•Yarım kilo orta yağlı kıyma
•2 adet büyük boy kuru soğan, küp küp doğranmış
•5 adet sarmısak, ezilmiş
•1 bardak pirinç, iyice yıkanmış
•1/2 bardak bulgur, iyice yıkanmış (bulgur yerine, pirinç miktarını yarım bardak arttırabilirsiniz)
•2 yemek kaşığı (tepeleme) domates salçası
•1 yemek kaşığı (tepeleme) biber salçası
•1 yemek kaşığı (silme) erik ekşisi
•1 yemek kaşığı (silme) nar ekşisi
•1/4 bardak su
•Tuz, karabiber
Sos İçin :
•1 yemek kaşığı salça
•4 yemek kaşığı sıvı yağ
•Kaynar su
hazırlanışı
•Öncelikle biberleri kaynar su içinde 15 dakika haşlayın Ne çok sert ne çok yumuşak olacak
•Haşlanan biberleri bir süzgece alın ve soğuk suyun altından geçirip süzülmesi için bekletin
•Aynı tencereye patlıcanları atın ve biberler gibi haşlayıp, soğuk suyun altından geçirip süzdürün
•Yaprakları tuzu gidene kadar sıcak suyun içinde bekletin Eğer taze yaprak kullanıyorsanız öncelikle haşlamayı unutmayın
•Büyükçe bir karıştırma kabına kıymayı koyun Üzerine iç malzemelerinin hepsini sırasıyla ekleyip iyice yoğurun
•Önce patlıcanların içine kıymayı doldurun Taşmaması için bir parmak boşluk bırakmayı unutmayın Patlıcanın ağzını birbirine yapıştırın ki içindekiler çıkmasın
•Büyükçe bir tencereye önce patlıcanları, arkasından benzer şekilde doldurduğunuz biberleri ve en son olarak sardığınız yaprakları dizin
•Bir kaseye sos için ayırdığınız salçayı koyun, bir miktar kaynar su ekleyip bir sos yapın ve dolmaların üzerine dökün
•Üzerine sıvı yağı gezdirin ve kaynar suyu en üsteki dolmalarla aynı seviyeye gelene kadar ekleyin Üzerine bir tabak ya da dolma taşı kapatın Tencerenin kapağını örtün
•Önce orta ateşte su fokurdayana kadar kaynatın Ardından ocağı kısın ve 45 dakika pişirin
•Ocağın altını kapatın ve 1 saat kadar dinlendirip servis yapın

dır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.