Patatesli Kırmızıbiber Dolması |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli Kırmızıbiber Dolması4 kırmızı biber 3 patates Yarım çay bardağı zeytinyağı Yarım demet maydanoz 10 dal mercanköşk 1 çay bardağı süt 50 ml krema 1 diş sarımsak Tuz Karabiber Pulbiber 3/4 su bardağı sıcak su Patatesli kırmızıbiber dolması: Doğanın mucizeleri ile nefis tatlar Patateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın Haşlanmış patateslerin 1/3’ünü geniş bir kaseye alın Maydanoz ve mercanköşkün yarısını ekleyip blender ile püre haline getirin Yeteri kadar süt ve krema ilave ederek sos kıvamına getirin Rendelenmiş sarımsak ve tuz ekleyip karıştırın Frenk soğanı, kalan maydanoz ile mercanköşkü ince kıyın ve kalan patatese ekleyin Tuz, karabiber, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip karıştırın Biberleri yıkayıp sap kısmından 2 cm’lik bırakarak kapak kesin ve çekirdeklerini temizleyin Patatesleri biberlerin içlerine doldurup kapağını kapatın ve tencereye dizin Üzerlerine kalan zeytinyağı ve sıcak suyu gezdirip kapağı kapalı olarak önce yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin Servis tabağına patatesli sosu yayın Üzerlerine biberleri yerleştirip servis yapın |
|