Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balıklı, çiçeği, dolması, kabak

Balıklı Kabak Çiçeği Dolması

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balıklı Kabak Çiçeği Dolması





100 gr hamsi
10~12 kabak çiçeği
2~3 yaprak pazı
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı tozşeker
1 soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz

Balıklı kabak çiçeği dolması:
Hamsileri ayıklayıp temizleyin Pazıları yıkayıp 1-2 dakika sıcak suda bekletip süzün

Soğanı soyup kıyın Pirinci 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş sıcak suda 30 dakika bekletin Bol suyla yıkayıp durulayın Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun Pirinci ilave edip 20 dakika daha karıştırarak kavurun Tarçın, tozşeker ve tuzu ekleyip 2-3 dakika daha kavurun Ocaktan alıp ılınmaya bırakın

Kabak çiçeklerini dikkatlice temizleyin Pirinçli karışımı pazı yaprakları ve kabak çiçeklerinin içine paylaştırın Dolmaları tencereye dizin Benmari usulü pişirmek için geniş bir tencereye 2 bardak su ilave edin Üzerine sarmaların bulunduğu tencereyi oturtun Kısık ateşte 15-20 dakika pişirin Servis tabağına alıp limon dilimleri, kiraz domatesler ve yenilebilir çiçeklerle süsleyin Ilık ya da soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.