Baklalı Sarma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baklalı Sarma![]() Yarım kilo asma yaprağı 1 5 su bardağı kuru iç bakla1 su bardağı buğday 1 su bardağı bulgur 4 soğan 15 gr tereyağı 1 çorba kaşığı ayçiçeği yağı Yarım kilo kuzu eti 1 çorba kaşığı domates salçası 1 domates Yarım demet dereotu 1 çorba kaşığı reyhan otu Yarım su bardağı su Tuz, kırmızı pul biber Baklalı sarma: Taze asma yapraklarını kaynar suda 12 dakika haşlayın Baklaları sıcak suda haşlayıp yayvan bir kaba alın 2 soğanı ince piyaz şeklinde doğrayın Salça, reyhan otu, kırmızı pul biber, tuz, dereotu, bulgur ve buğdayı ekleyin Domatesi minik doğrayıp ilave edin![]() Haşlayıp suyunu süzdüğünüz asma yapraklarına hazırladığınız içi paylaştırarak kare şeklinde sarın ![]() Tencerenin alt kısmına asma yapraklarını yayın Üzerlerine kuzu etlerini yerleştirin Sardığınız sarmaları etlerin üzerine dizin![]() Kalan iki soğanı ince doğrayıp tencereye alın Salça, su, tereyağı ve sıvıyağı ilave ederek sos elde edin Sosu dolmanın üzerine gezdirerek dökün Kısık ateşte pişirip sıcak servis yapın Afiyet olsun
|
|
|
|