![]() |
Zeytinyağlı Pırasa Sarması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı Pırasa Sarması![]() 3 soğan 2 kahve fincanı zeytinyağı 1 su bardağı pirinç 1 havuç 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 3 çorba kaşığı kuşüzümü 2 çorba kaşığı küp doğranmış kuru kayısı 1 tatlı kaşığı yenibahar 2 tatlı kaşığı tozşeker 1 kg pırasa 2 su bardağı sıcak su 1 limonun suyu 1 su bardağı doğranmış domates 10 kuru sarı erik Tuz karabiber Zeytinyağlı pırasa sarması: Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin ![]() ![]() ![]() Soğanları temizleyip küp şeklinde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pırasaları temizleyip beyaz kısımlarını 10-12 cm’lik parçalara kesin ![]() ![]() Keskin bir bıçağın ucuyla pırasaların kenarından uzunlamasına derin bir çizik atın ![]() Elde ettiğiniz pırasa yapraklarından 2 tanesini artı işareti şeklinde yerleştirip orta kısmına iç harcı yayın ve 4 kenarı içe doğru bohça şeklinde kapatın ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan 1 bardak sıcak suyu döküp pişme esnasında sarmaların dağılmaması için üzerini porselen bir tabakla kapatın ![]() Tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika kısık ateşte pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|