Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dolması, kayık

Kayık Dolması

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kayık Dolması

Kullanılan Malzemeler:
4 adet kabak
5 adet ortaboy patates
Yarım su bardağı kadar ufalanmış peynir
2 yemek kaşığı un
yarım yemek kaşığı tereyağ
Süt
yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ
yarım su bardağı kadar rendelenmiş kaşar
dereotu,kekik, nane,tuz,pul biber, muskat cevizi (bu arzuya kalmış)

Hazırlık
Öncelikle 5 adet patatesin kabuklarını kesip, iri küp küp doğrayınız bir tencereye sıcak su koyup patatesleri haşlamaya bırakınız Tuz ekleyip Haşlandıktan sonra püre haline getirip, pul biber, Arzu edildiği kadar peynir ufalayın Kimyon, karabiber, nane, kekik, bilhassa bol dereotu kıyınız (sevdiğiniz baharatları katın)
az sıvıyağ katın (yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar)
Kabakları soymadan sadece sap ve uç kısmını bıçakla kesiniz Yıkayınız Derin bir tencereye sıcak su doldurup, tuz katıp ,uzunlamasına ortadan ikiye kesilmiş kabakları hafif haşlanmaya bırakınız, dağılmayacak şekilde
Başka küçük bir tencereye beşamel sos hazırlayacağız Şöyleki; 2 yemek kaşığı un, yarım yemek kaşığı tereyağ, biraz sıvıyağda ekliyorum yarım çay bardağından biraz fazla Un kokusu gidene kadar kavuruyorum Azar azar süt ekliyorum
boza kıvamından biraz daha koyu olacak İçine tuz ve yarım su bardağı kadar rendelenmiş kaşar katıyorum aygazı kapatıp karıştırıyorum (istenirse muskat cevizide az rendelenebilir)

Tarifin Hazırlanışı
Bu esnada üstten ısıtmalı fırını açınız
Öncelikle haşlanmış kabakları bir fırın tepsisine diziniz (soğuk suya çıkarın haşlanmış kabakları) Ortasını tatlı kaşığı yardımıyla kayık formu vererek çok dibe inmeden yayvan şekilde ortasını oyunuz
Bu çıkan kabak içlerini patates püresine katınız Püreyi karıştırıp, bu karışımdan kaşıkla alıp kabakların ortalarını doldurunuz
Hazırladığınız beşamel sosu pürenin üzerini kapatacak şekilde yayınız
Beşamel sosunun üzerinede süslemek için bir kenarına pul biber orta kısmına doğru kıyılmış dereotu ve kekik serpip fırına veriniz
Üstten ısıtmalı fırında 200 derecede kayıkların üzeri kızarana kadar pişiriniz
Fırından çıkan Kayıkları servis tabağına alıp, tabağın etrafına kekik serpiştiriniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com