![]() |
Kayık Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayık Dolması![]() Kullanılan Malzemeler: 4 adet kabak 5 adet ortaboy patates Yarım su bardağı kadar ufalanmış peynir 2 yemek kaşığı un yarım yemek kaşığı tereyağ Süt yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ yarım su bardağı kadar rendelenmiş kaşar dereotu,kekik, nane,tuz,pul biber, muskat cevizi (bu arzuya kalmış) Hazırlık Öncelikle 5 adet patatesin kabuklarını kesip, iri küp küp doğrayınız bir tencereye sıcak su koyup patatesleri haşlamaya bırakınız ![]() ![]() ![]() az sıvıyağ katın (yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar) Kabakları soymadan sadece sap ve uç kısmını bıçakla kesiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başka küçük bir tencereye beşamel sos hazırlayacağız ![]() ![]() ![]() boza kıvamından biraz daha koyu olacak ![]() Tarifin Hazırlanışı Bu esnada üstten ısıtmalı fırını açınız ![]() ![]() ![]() Öncelikle haşlanmış kabakları bir fırın tepsisine diziniz ![]() ![]() Bu çıkan kabak içlerini patates püresine katınız ![]() ![]() Hazırladığınız beşamel sosu pürenin üzerini kapatacak şekilde yayınız ![]() ![]() ![]() Beşamel sosunun üzerinede süslemek için bir kenarına pul biber orta kısmına doğru kıyılmış dereotu ve kekik serpip fırına veriniz ![]() ![]() ![]() Üstten ısıtmalı fırında 200 derecede kayıkların üzeri kızarana kadar pişiriniz ![]() ![]() ![]() Fırından çıkan Kayıkları servis tabağına alıp, tabağın etrafına kekik serpiştiriniz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|