Sebzeli Kereviz Dolması |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Kereviz Dolması6 iri kereviz 2 soğan 200 gr dondurulmuş bezelye 1 patates 1 havuç 1 çorba kaşığı un 1 limonun suyu 2 su bardağı su 15 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tozşeker 1 su bardağı doğranmış domates Tuz Süslemek için 2 çorba kaşığı dereotu dalı Sebzeli kereviz dolması: Kerevizleri soyup üst kısımlarını kapak şeklinde kesin ve içlerini oyarak çıkarın Tencerede düz durması için alt kısımlarını hafif kesip düzeltin Kararmaması için limonlu suda bekletin Patatesi soyup zar şeklinde doğrayın Havucu temizleyip zar şeklinde doğrayın Soğanları soyup kıyın Bezelye ve havucu tuzlu suda hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün Tencerede 1 çay bardağı zeytinyağını ısıtıp soğanları soteleyin Unu ekleyip kavurun Sırasıyla bezelye, havuç ve patatesi ilave edip karıştırarak 5 dakika kavurun Tuz serpip ocaktan alın Kerevizleri süzüp tencereye dizin Patatesli karışımı kerevizlerin içlerine paylaştırın Su, limon suyu, şeker ve 1 tutam tuz ekleyip kapağını kapatın Kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirin Kalan yağı tavada ısıtıp doğranmış domatesi ekleyin ve kısık ateşte koyu salça kıvamında pişirin 1 tutam tuz serpip karıştırın Sosu servis tabağına alıp üzerine kereviz dolmalarını yerleştirin Sıcak veya ılık servis yapın |
|