Karalahanalı Tavuk Dolma |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karalahanalı Tavuk Dolma1 kg karalahana 6 tavuk budu 3 salçalık kırmızıbiber 3 soğan 200 gr ufalanmış beyazpeynir 2 çorba kaşığı sıvıyağ 3 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı tuz Tavuğun üzerine sürmek için 4 çorba kaşığı yoğurt 2 çorba kaşığı domates salçası 6 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Karalahanalı tavuk dolma: Karalahanaları temizleyip ince şerit şeklinde kıyın Soğanları soyup zar şeklinde doğrayın Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı ekleyin ve soteleyin Karalahanayı ekleyip karıştırarak 5-6 dakika pişirin Ocaktan alıp ılınmaya bırakın Peyniri ilave edip karıştırın Keskin bir bıçağın ucuyla tavuk butlarının geniş kısmındaki kemiği çıkartıp, derin bir boşluk açın Tavuğun üzerine sürmek için yoğurt, domates salçası, sıvıyağ, karabiber ve tuzu bir kaseye alıp karıştırın Karışımı tavuk butları nın içine ve üzerine sürün Lahanalı karışımı tavukların içine paylaştırın Tavuk dolmalarını fırın tepsisine yerleştirinKalan sos ve sıcak suyu ilave edip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin Arada bir fırının kapağını açıp yemeğin suyundan kaşıkla alıp tavuğun üzerine gezdirin 20-25 dakika daha pişirip sıcak servis yapın |
|