![]() |
Zeytinyağlı Vişneli Yaprak Sarma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı Vişneli Yaprak Sarma![]() 4 su bardağı pirinç 250 gr salamura yaprak 4 soğan 1 çay bardağı zeytinyağı Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu Yarım demet nane 25 gr dolmalık fıstık 25 gr kuşüzümü 200 gr vişne Tuz Karabiber Kimyon Vişneli yaprak sarma: Tencereye su aktarıp kaynatın ![]() ![]() Pirinci ayıklayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Geniş bir tencerede zeytinyağında soğanları hafif pembeleşinceye kadar kavurup pirinci ekleyin ![]() ![]() ![]() Üzümleri, 1-2 dakika ara ile nane, maydanoz, dereotu, kimyon, karabiber ve tuzu ilave edip karıştırın ![]() ![]() Hazırladığınız içi, yapraklara sararken ortalarına birer vişne yerleştirin ve tencereye dizin ![]() ![]() ![]() Yarım limonun suyu ile bir kaşık zeytinyağı karışımını pişen dolmaların üzerine dökün ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|