Zeytinyağlı Vişneli Yaprak Sarma |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Vişneli Yaprak Sarma4 su bardağı pirinç 250 gr salamura yaprak 4 soğan 1 çay bardağı zeytinyağı Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu Yarım demet nane 25 gr dolmalık fıstık 25 gr kuşüzümü 200 gr vişne Tuz Karabiber Kimyon Vişneli yaprak sarma: Tencereye su aktarıp kaynatın Salamura yaprakları içine atıp 2 dakika kaynayan suda bekletip tel süzgeç ile suyunu süzdürerek alın Pirinci ayıklayın Yıkayıp suyunu süzün Soğanları ayıklayıp küçük doğrayın Maydanoz, nane ve dereotunu çok ince kıyın Kuşüzümlerini ayıklayıp ılık suda bekletin Vişne saplarını ve çekirdeklerini ayıklayın Geniş bir tencerede zeytinyağında soğanları hafif pembeleşinceye kadar kavurup pirinci ekleyin 1-2 dakika kavurun Fıstığı ilave edip 2 dakika daha kavurun Üzümleri, 1-2 dakika ara ile nane, maydanoz, dereotu, kimyon, karabiber ve tuzu ilave edip karıştırın Yarım su bardağı sıcak su ekleyip, kısık ateşte hafif diri kalıncaya kadar pişirin Hazırladığınız içi, yapraklara sararken ortalarına birer vişne yerleştirin ve tencereye dizin Üzerine porselen bir tabak kapatıp, tencerenin kapağını kapatın 15 dakika pişirin Yarım limonun suyu ile bir kaşık zeytinyağı karışımını pişen dolmaların üzerine dökün Tencerenin kapağını aralık bırakarak soğumaya bırakın Ilınınca servis yapın |
|