Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezelyeli, kısır, nohutlu

Nohutlu Ve Bezelyeli Kısır

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nohutlu Ve Bezelyeli Kısır





15 su bardağı köftelik Bulgur
Yarım su bardağı nohut
Yarım su bardağı kuru bezelye
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
6 taze soğan
Yarım su bardağı kıyılmış maydanoz
1 su bardağı kıyılmış kıvırcık yaprağı
Kimyon
Karabiber
Tuz
Kırmızı pul biber
1 limonun suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım çay bardağı zeytinyağı

Nohutlu ve bezelyeli kısır:
Nohut ve bezelyeleri bir gece önceden suda bekletip yumuşayıncaya kadar haşlayın Bulguru bir kaseye alıp üzerine sıcak su gezdirin ve üzerine kapak kapatarak yumuşayıncaya kadar bekletin Bulgura salçaları ve baharatları ekleyip iyice karıştırın Soğanları ince doğrayın Haşlanmış bezelye, nohut, maydanoz, soğan, kıvırcık, nar ekşisi, limon suyu, zeytinyağı ekleyip tekrar karıştırın Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.