İzmir Tulum Peynirli Kabak Salatası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İzmir Tulum Peynirli Kabak Salatası![]() 2 kabak 100 gr ceviz içi 1 portakalın rendelenmiş kabuğu 150 gr İzmir tulum peyniri Zeytinyağı 1 limonun suyu Tuz İzmir tulum peynirli kabak salatası: Kabakların kabuklarını temizleyip çok ince dilimleyin Bir tencerede suyu kaynatıp tuz ilave edin Kabakları içine atıp 12 dakika haşlayın Kabaklar sararmaması için üzerini kapatmayın Kabakları sudan alıp suyunu süzün 10 çapında geniş kenarlı mutfak çemberini servis tabağına yerleştirin İçine bir sıra haşladığınız kabaktan yerleştirin Üzerine ceviz içi serpin![]() İnce dilimlediğiniz tulum peynirini cevizlerin üzerine paylaştırın Rendelenmiş portakal kabuklarını serpin Bu işleme çemberin içi doluncaya kadar devam edin![]() Çemberi dikkatlice çıkarın Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kapta karıştırıp salatanın üzerine dökün Üzerine tekrar rendelenmiş portakal kabuğu serpip servis yapın
|
|
|
|