Buğdaylı Yeşil Salata |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Buğdaylı Yeşil Salata![]() 2 su bardağı buğday 1 göbek marul 1 demet roka Yarım demet dereotu 1 kahve fincanı tane mısır 1 demet taze soğan 3 kornişon turşu 1 kahve fincanı dilimlenmiş zeytin 1 çorba kaşığı nar tanesi 1 kırmızı dolmalık biber 1 sarı dolmalık biber 1 haşlanmış yumurta 1 çorba kaşığı biber salçası 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı Buğdaylı yeşil salata: Buğdayı akşamdan ıslatın Ertesi gün bol suyla yıkayıp süzün Tencereye alıp üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin ve buğday yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın![]() Yeşillikleri yıkayıp temizleyin ve süzün Her birini istediğiniz şekilde doğrayın Yeşilliklerin hepsini haşlanmış buğday, tane mısır, turşu, nar taneleri, küçük kesilmiş biberle harmanlayın Sos için biber salçası ile zeytinyağını bir kapta karıştırın ve salatanın içine ilave edip tekrar harmanlayın Servis tabaklarına aktarıp haşlanmış katı yumurta dilimleri ile süsleyin Soğuk servis yapın
|
|
|
|