Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mantarlı, pilav, safran

Safran Mantarlı Pilav

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Safran Mantarlı Pilav



Malzemeler
3 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı pirinç
10 adet mantar
Yarım çay bardağı kuşüzümü
1 tatlı kaşığı safran
3 su bardağı su
4-5 dal dereotu
Tuz
Süslemek için
Dereotu
MANTARLI PİLAV TARİFİ
Yağı bir tencerede eritin 2 su bardağı pirinci ekleyip, tahta kaşıkla 1-2 dakika kavurun Mantarları dilimleyin ve 1 tatlı kaşığı safranla birlikte pirince ekleyin 1-2 dakika daha kavurun Tuzunu ayarlayın Pirincin üzerine 3 su bardağı su ve yarım çay bardağı kuşüzümünü de ekleyerek kısık ateşte pişirin 5 dakika dinlendirin Dereotunu incecik kıyıp, pilava ekleyin Pilavı derin bir kaseye doldurun Kaseyi servis tabağına ters çevirin Dereotu ile süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.