![]() |
Havuçlu Pirinç Pilavi.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Havuçlu Pirinç Pilavi..MALZEMELER 2 adet havuç 2 bardak pirinç 100 gr tereyağı 1 adet kesme şeker 1 çay kaşığı tuz 1 adet tavuk bulyon HAZIRLANIŞI Pirinç bir saat önceden sıcak tuzlu suya konarak bekletilir ![]() Diğer taraftan havuç rendelenir ve eritilen tereyağının içinde kavrulur ![]() Bekletilen pirinç süzüldükten sonra teflon tencerede kavrulmuş havuçların içine konulur ![]() Üstüne tuz, şeker, bulyon eklenir ve 5 dakika daha kavrulur ![]() ![]() Tahmini pişme süresi 10-12 dakikadır ![]() En az on dakika da altı kapatılarak demlenmelidir ![]() alinti ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|