Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baklalı, pilav1

Baklalı Pilav-1

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baklalı Pilav-1





2 su bardağı pirinç
1 kuru soğan
Tuz
1 su bardağı iç bakla
2 çorba kışığı sarı üzüm
2 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
4 çorba kaşığı zeytinyağı

Baklalı pilav:
Pirinci 20 dakika ılık tuzlu suda bekletin Üzümleri de ayrı bir kasede ılık suyun içinde bekletin İç baklaları bıçağın ucuyla çizip üzerine tuz serpiştirin 10 dakika bekletip hafifçe ovalayarak kabuklarını çıkartın Soğanı soyup zardan ufak doğrayın Pirinci akan suyun altında yıkayıp suyunu süzdürün

Tencerede zeytinyağını ısıtın Soğanı ekleyip karıştırarak pembeleştirin Pirinçleri ilave edip yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kavurun Baklaları ekleyip 2 dakika daha karıştırarak kavurmaya devam edin Dereotunu, suyu süzülmüş üzümleri, tuzu ve 4 su bardağı sıcak suyu ekleyp hepsini birlikte karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin Sıcak veya ılık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.