Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kavurma, pilav, üzeri, zerdeçallı

Zerdeçallı Pilav Üzeri Kavurma

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zerdeçallı Pilav Üzeri Kavurma





Pilav için
2 su bardağı baldo pirinç
40 gr tereyağı
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı zerdeçal
25 su bardağı sıcak su
Tuz
1 yemek kaşığı kuşüzümü
1 su bardağı haşlanmış nohut

Kavurma için
125 gr tereyağı
1 kg kuzu eti
1 su bardağı su
Tuz

Zerdeçallı pilav üzeri kavurma:
Pilav için, pirinçleri sıcak su ile iyice yıkayın Tereyağı ve zeytinyağını tencereye alıp eritin Pirinçleri ekleyip renkleri şeffaflaşıncaya kadar iyice kavurun Zerdeçalı ilave ederek karıştırın Sıcak su ve tuz ekleyerek kaynayıncaya kadar yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte pişirin Suyunu çekmeye yakın üzüm ve nohutları ekleyerek suyunu çekinceye kadar pişirin Ocaktan alıp üzerini kağıt havlu ile örterek bekletin Etleri kuşbaşı şeklinde doğrayın Tereyağını tencerede eritip etleri ekleyin ve renkleri dönünceye kadar kavurun Tuz ve su ekleyip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin Pilavı tabağa alıp üzerine etleri yerleştirerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.