Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
girit, pilavı

Girit Pilavı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Girit Pilavı





3 su bardağı baldo pirinç
6 su bardağı sıcak su
1 soğan
1 havuç
1 kırmızı dolmalık biber
1 patlıcan
1 enginar kalbi
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı çam fıstığı
çeyrek demet kıyılmış taze nane
çeyrek demet kıyılmış maydanoz
çeyrek demet kıyılmış dereotu
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
2 yemek kaşığı tereyağı

Girit pilavı:
Soğan, havuç ve biberi çok ince doğrayın Pilav tenceresinde ayçiçeği yağı ve tereyağını ısıtıp sebzeleri pişirin Patlıcanı ince doğrayıp ekleyin Enginar kalbini ufak küp şeklinde doğrayın Pirinci yıkayıp süzün Tencereye çam fıstığıyla birlikte ekleyip karıştırın Enginarları ve kuş üzümünü ekleyip karıştırın

Kalan tüm malzemeyi ilave edip iyice karıştırın Suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişirin Pişince ocaktan alın ve kapağı kapalı şekilde 15 dakika daha demlendirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.