![]() |
Havuçlu Risotto |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Havuçlu Risotto![]() Malzemeler 3 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı 1 soğan (ince doğranmış) 4 su bardağı tuzsuz tavuk suyu 300 gr havuç (soyulup ince doğranmış) 350 gr pirinç Bir tutam taze çekilmiş karabiber 12 çorba kaşığı taze çekilmiş parmesan peyniri rendesi Hazırlanışı Kalın dipli büyük bir tavaya tereyağından 2 çorba kaığı koyup tavayı ateşe oturtun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, kalan 1 çorba kaşığı tereyağı, parmesan peyniri rendesi ve karabiberi ekleyerek karıştırın ![]() ![]() ![]() Not: Servisten hemen önce bir demet taze kişnişin yaprakları eklenebilir ![]() |
![]() |
![]() |
|