Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etli, pilav, sebzeli

Sebzeli Ve Etli Pilav

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Ve Etli Pilav





2 su bardağı pirinç
100 gr tereyağı
4 + 1/4 su bardağı sıcak su
250 gr kuşbaşı et
1 soğan
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 su bardağı küp doğranmış haşlanmış havuç
1 çay bardağı kıyılmış dereotu
Tuz

Sebzeli ve etli pilav:
Etleri ve yemeklik doğranmış soğanı tencereye alın Üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin Etleri suyun içinden çıkartıp kenara ayırın Pirinci sıcak suda ıslatıp 15 dk kadar bekletin Tereyağını tencerede eritin Pirinci iyice yıkadıktan sonra yağda 5 dakika kadar kavurun Sıcak suyu kavrulan pirincin üzerine dökün Tuz ekleyin Pilav suyunu çekince etleri, haşlanmış bezelye, haşlanmış havucu ve kıyılmış dereotunu ilave edip yavaşça karıştırın Birkaç dakika sonra ocağın altını kapatıp pilavı demlendirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.