Mısırlı Ve Baharatlı Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mısırlı Ve Baharatlı Pilav![]() 1 su bardağı baldo pirinç 1 5 su bardağı sıcak su1 5 çay bardağı dondurulmuş mısır2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı Chili biberi 1 tatlı kaşığı sarımsaklı tuzlu çeşni Mısırlı ve baharatlı pilav: Pirinçleri tuzlu sıcak suda 1 saat bekletin ve iyice yıkayın Zeytinyağını ısıtıp pirinçleri ilave edin ve 2-3 dakika kavurun Sıcak su ve tuz ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın Suyunu çekmeye yakın dondurulmuş mısırları, sarımsaklı çeşni ve biber ekleyin Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın ve dinlenmeye bırakın Sıcak servis yapın
|
|
|
|