Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baharatlı, mısırlı, pilav

Mısırlı Ve Baharatlı Pilav

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mısırlı Ve Baharatlı Pilav





1 su bardağı baldo pirinç
15 su bardağı sıcak su
15 çay bardağı dondurulmuş mısır
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı Chili biberi
1 tatlı kaşığı sarımsaklı tuzlu çeşni

Mısırlı ve baharatlı pilav:
Pirinçleri tuzlu sıcak suda 1 saat bekletin ve iyice yıkayın Zeytinyağını ısıtıp pirinçleri ilave edin ve 2-3 dakika kavurun Sıcak su ve tuz ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın Suyunu çekmeye yakın dondurulmuş mısırları, sarımsaklı çeşni ve biber ekleyin Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın ve dinlenmeye bırakın Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.