Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kabaklı, pilav

Kabaklı Pilav

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabaklı Pilav





Çeyrek paket margarin
2 su bardağı pirinç
35 su bardağı su
2 taze soğan sapı
3 kabak, tuz

Kabaklı pilav:
Pirinci limonlu ve tuzlu sıcak suda en az yarım saat bekletin Bol suda yıkayıp süzün Kabakları temizleyip iri iri rendeleyin Taze soğan saplarını incecik kıyın

Margarinin yarısını teflon tavada eritip soğan ve kabakları kavurun 1 tutam tuz ve karabiber serpip kabaklar yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin

Kalan margarini tencerede eritip pirinci kavurun Sıcak su ve tuz ekleyip kapağını kapatın Suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin

Pilavı ateşten alıp kabaklı karışımı ilave edin Harmanlayıp üzerini kağıt havlu ile kapatarak 5-10 dakika dinlendirin Sıcak olarak servis yapın

Şefin Yorumu :
Bu pilavı ezilmiş sarımsak ve kıyılmış dereotu ilaveli yoğurt eşliğinde sunun Yoğurt, pilava farklı bir lezzet verecektirAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.