Fırında Pırasalı Pirinç Turtası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Pırasalı Pirinç Turtası![]() 200 gr pirinç 2 pırasa 2 yumurta 100 gr rendelenmiş beyazpeynir 100 gr dana jambon 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri 30 gr margarin Tuz, karabiber Fırında pırasalı pirinç turtası: Pırasayı temizleyip ince ince dilimleyin Yumurtanın sarılarını aklarından ayırın Jambonu küp küp doğrayın Pirinci tuzlu suda diri kıvamda haşlayın Süzüp soğumaya bırakın ve bir kaba alın Kaşarpeynir ve 2 yumurta akını pirince ilave edip karıştırın![]() Kelepçeli yuvarlak bir kalıbı yağlı kağıtla kaplayın Pirinçli karışımı ilave edip yayın Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin![]() Margarini tavada eritip pırasayı kavurun Jambonu ekleyin Tuz ve karabiber serpip 3 dakika daha kavurun ve ateşten alın Beyazpeynir, yumurta sarısı, 1 tutam tuz ve karabiber serpip karıştırın![]() Kalıbı fırından çıkarın ve üzerine hazırladığınız pırasalı karışımı ilave edin Tekrar fırına verip 15 dakika daha pişirin Servis tabağına alıp dilimleyerek sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun
|
|
|
|