Şehzade Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şehzade Pilavı![]() 2 yemek kaşığı kabuksuz antep fıstığı 2 yemek kaşığı badem 2 yemek kaşığı kuru üzüm 2 su bardağı baldo pirinç 3 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı tarçın 1 soğan 1 çay kaşığı limon suyu 2 yemek kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı Tuz Karabiber Şehzade pilavı: Tereyağı ve ayçiçek yağını tencereye alın Fıstık ve bademleri 3 dakika kavurun Pirinci ekleyip 5 dakika daha kavurun![]() Kuru üzüm, tarçın, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırın Suyu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın Kısık ateşte 30 dakika pişirin Suyunu çekince ateşten alıp 10 dakika demlendirin ve servis yapın
|
|
|
|