Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börülceli, pilavı, pirinç

Börülceli Pirinç Pilavı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Börülceli Pirinç Pilavı





2 su bardağı baldo pirinç
Yarım su bardağı börülce
4 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz

Börülceli pirinç pilavı:
Börülceleri bir gece önceden ıslatın Ertesi gün haşlayıp suyunu süzün Tereyağını tencerede eritin Suda bekletmeden pirinçleri ilave edin Üzerine börülceleri ekleyip 4 dakika kavurun Tuz ve et suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın Orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirip ocağın ısısını düşürün 10 dakika daha pişirip yarım saat dinlendirin Ilık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.