![]() |
Çintemani Formlu Pilav Çeşitlemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çintemani Formlu Pilav Çeşitlemesi![]() Safranlı pilav için: 1 çay bardağı pirinç 1 tavuk but 1 çorba kaşığı haşlanmış nohut 1 tutam safran 1'er tatlı kaşığı kuş üzümü, dolmalık fıstık, kavrulmuş badem 1 soğan 1 kuru kayısı 3-4 tane karabiber 3-4 tane yenibahar 2 çorba kaşığı tereyağı 1 tutam zencefil Domatesli pilav için: 1 çay bardağı pirinç 1 tavuk but 1 soğan 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 salçalık kırmızı biber 3-4 tane karabiber 2 domates 2 çorba kaşığı tereyağı Sebzeli pilav için: 1 çay bardağı pirinç 1 tavuk but 1'er çorba kaşığı iç bakla, bezelye, antepfıstığı, nane 3-4 tane karabiber 1 soğan 3-4 tane yenibahar 2 çorba kaşığı tereyağı 5-6 dal dereotu Safranlı pilav için; pirinci tuzlu suda 1 saat bekletip yıkayın ve süzün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Domatesli pilav için; pirinci tuzlu suda 1 saat bekletip yıkayın ve süzün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sebzeli pilav için; pirinci tuzlu suda 1 saat bekletip yıkayın ve süzün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pilavları küçük kalıplarla şekillendirerek servis tabağına üç çeşit pilav yerleştirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|