Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çeşitlemesi, çintemani, formlu, pilav

Çintemani Formlu Pilav Çeşitlemesi

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çintemani Formlu Pilav Çeşitlemesi





Safranlı pilav için:
1 çay bardağı pirinç
1 tavuk but
1 çorba kaşığı haşlanmış nohut
1 tutam safran
1'er tatlı kaşığı kuş üzümü, dolmalık fıstık, kavrulmuş badem
1 soğan
1 kuru kayısı
3-4 tane karabiber
3-4 tane yenibahar
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tutam zencefil

Domatesli pilav için:
1 çay bardağı pirinç
1 tavuk but
1 soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 salçalık kırmızı biber
3-4 tane karabiber
2 domates
2 çorba kaşığı tereyağı

Sebzeli pilav için:
1 çay bardağı pirinç
1 tavuk but
1'er çorba kaşığı iç bakla, bezelye, antepfıstığı, nane
3-4 tane karabiber
1 soğan
3-4 tane yenibahar
2 çorba kaşığı tereyağı
5-6 dal dereotu

Safranlı pilav için;
pirinci tuzlu suda 1 saat bekletip yıkayın ve süzün Tavuk etini haşlayıp tel tel ayırın Karabiber ve yenibahar tanelerini havanda dövüp tavuğun üzerine serpin Soğanı kıyın, kuru kayısıyı küçük küçük doğrayın Tereyağında soğanı pembeleştirin, kayısı, üzüm, nohut ve tavuk etini ekleyip karıştırın 2-3 dakika sonra pirinci ilave edin Safranı 15 çay bardağı sıcak tavuk suyu ile karıştırıp pilava ekleyin Suyunu çekince pilavı ateşten alıp badem ve fıstıkları ilave edin Harmanlayıp dinlenmeye bırakın

Domatesli pilav için;
pirinci tuzlu suda 1 saat bekletip yıkayın ve süzün Tavuk etini haşlayıp tel tel ayırın Karabiber ve yenibahar tanelerini havanda dövüp tavuğun üzerine serpin Soğanı kıyın, domatesleri ve salçalık kırmızı biberi küp küp doğrayın Tereyağında soğanı pembeleştirin, domates, biber ve salçayı ekleyip karıştırın Tavuk eti ve pirinci ekleyin 1 çay bardağı tavuk suyu ekleyip kısık ateşte pişirin Pilavı dinlenmeye bırakın

Sebzeli pilav için;
pirinci tuzlu suda 1 saat bekletip yıkayın ve süzün Tavuk etini haşlayıp tel tel ayırın Karabiber ve yenibahar tanelerini dövüp tavuğun üzerine serpin Soğanı kıyın, iç bakla ve bezelyeyi diri kıvamda haşlayıp süzün Tereyağında soğanı pembeleştirin Bakla, bezelye ve tavuk etini ekleyip karıştırın Pirinç ve 15 çay bardağı sıcak tavuk suyu ilave edin Suyunu çekince kıyılmış dereotunu ekleyip dinlenmeye bırakın
Pilavları küçük kalıplarla şekillendirerek servis tabağına üç çeşit pilav yerleştirinAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.