Acem Pilavı-2 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Acem Pilavı-2![]() 1 su bardağı Jasmine pirinç 30 gr tereyağı 200 gr kuşbaşı dana eti 2 5 su bardağı su2 havuç Yarım çay bardağı kuş üzümü Yarım çay bardağı dolmalık fıstık Yarım çay kaşığı zencefil ve tarçın Tuz Acem pilavı: Pirinci bol suyla yıkayın Ilık tuzlu suda 20 dakika bekletip suyunu süzün Tereyağını tencerede eritin Etleri ilave edip hafifçe kavurun 1 su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte etleri iyice pişirin Pirinci 2 su bardağı suyla birlikte etlere ekleyin Jülyen doğranmış havuç, fıstık ve üzümü ilave edin Baharat ve tuzu ekleyin Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin 20 dakika demlendirin Sıcak servis yapın
|
|
|
|