Ciğerli Ve Kestaneli Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ciğerli Ve Kestaneli Pilav![]() 2 su bardağı pirinç 30 gr tereyağı 250 gr kuzu ciğeri 2 soğan 2 çorba kaşığı çam fıstığı 4 su bardağı et suyu 1 çorba kaşığı bal 3 çorba kaşığı kuşüzümü Tuz 1 tatlı kaşığı yeni bahar 1 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber 200 gr haşlanmış kestane Ciğerli ve kestaneli pilav: Pirinci bir tutam tuz ve bir kaç damla limon suyu eklenmiş sıcak suda yarım saat bekletin Yıkayıp süzün![]() Kuşüzümlerinin saplarını ayıklayıp yumuşayıp şişmeleri için yarım saat kadar ılık suda bekletin Soğanları soyup kıyın Ciğeri kuşbaşı doğrayın![]() Tereyağının üçte birini tavada eritip kuşbaşı ciğeri kavurun Ciğer suyunu salıp çekinceye kadar pişirin Ocaktan alın ve üzerini kapakla kapatıp bir kenarda bekletin![]() Kalan tereyağını pilav tenceresinde eritip sırasıyla soğanlar, fıstıklar ve pirinci kavurun Sıcak etsuyunu ekleyip bir taşım kaynatın Ciğer, bal, kuşüzümü, tuz ve baharatı ekleyip karıştırın Kapağını kapatıp önce yüksek ateşte 3 dakika sonra kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar 15 dakika pişirin Pilavı ocaktan alıp zar şeklinde kesilmiş kestaneleri ekleyin 20dakika dinlendirin Servis tabaklarına alıp kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın
|
|
|
|