![]() |
Ciğerli Ve Kestaneli Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ciğerli Ve Kestaneli Pilav![]() 2 su bardağı pirinç 30 gr tereyağı 250 gr kuzu ciğeri 2 soğan 2 çorba kaşığı çam fıstığı 4 su bardağı et suyu 1 çorba kaşığı bal 3 çorba kaşığı kuşüzümü Tuz 1 tatlı kaşığı yeni bahar 1 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber 200 gr haşlanmış kestane Ciğerli ve kestaneli pilav: Pirinci bir tutam tuz ve bir kaç damla limon suyu eklenmiş sıcak suda yarım saat bekletin ![]() ![]() Kuşüzümlerinin saplarını ayıklayıp yumuşayıp şişmeleri için yarım saat kadar ılık suda bekletin ![]() ![]() ![]() Tereyağının üçte birini tavada eritip kuşbaşı ciğeri kavurun ![]() ![]() ![]() Kalan tereyağını pilav tenceresinde eritip sırasıyla soğanlar, fıstıklar ve pirinci kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() Pilavı ocaktan alıp zar şeklinde kesilmiş kestaneleri ekleyin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|