Salma |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Salma40 midye 2 su bardağı yasemin pirinci 1 demet dereotu 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz 4 su bardağı sıcak su 4 çorba kaşığı krema 1 çay kaşığı karabiber Salma: Bir tencerede suyu kaynatın Temizlenmiş midyeleri ilave edip 2-3 dakika haşlayın ve suyunu süzün Pirinci yıkayıp süzün Dereotunu yıkayıp kıyın 4 su bardağı suyu bir tencereye alıp kaynatın Tuz, karabiber ve zeytinyağını ilave edip karıştırın Pirinç ve dereotunu ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirin Midyeleri ilave edip karıştırın ve 10 dakika daha pişirin Pişen midyeli pilava kremayı ekleyip karıştırarak sıcak servis yapın |
|