Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mantarlı, pastırmalı, pilav

Mantarlı Ve Pastırmalı Pilav

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Ve Pastırmalı Pilav





2 su bardağı pirinç
3 su bardağı et suyu
2 soğan
2 diş sarımsak
10 mantar
100 gr dilimlenmiş pastırma
Bir tutam safran
5 çorba kaşığı zeytinyağı
30 gr tereyağ

Mantarlı ve pastırmalı pilav:
Pirinci 1 tatlı kaşığı limon ve 1 tutam tuz ilave edilmiş sıcak suda yarım saat bekletin Bol suyla yıkayıp suyunu süzün

Soğan ve sarımsakları soyup kıyın Mantarları nemli bir bezle silip dilimleyin Pastırmaları ince zar şeklinde doğrayın
Zeytinyağını bir tavada ısıtıp sırasıyla; soğan, sarımsak ve mantarı ekleyerek kavurun Ateşten alıp pastırmayı ilave edin

Pilav tenceresinde 15 gr tereyağını eritip pirinci kavurun Sıcak et suyunu ve 1 tutam safranı ekleyin Bir taşım kaynatıp kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin Pilavın üzerini kalan tereyağından gezdirin 10 dakika kadar demlendirip pastırmalı harcı ilave edin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.