![]() |
Mantarlı Ve Pastırmalı Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Ve Pastırmalı Pilav![]() 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı et suyu 2 soğan 2 diş sarımsak 10 mantar 100 gr dilimlenmiş pastırma Bir tutam safran 5 çorba kaşığı zeytinyağı 30 gr tereyağ Mantarlı ve pastırmalı pilav: Pirinci 1 tatlı kaşığı limon ve 1 tutam tuz ilave edilmiş sıcak suda yarım saat bekletin ![]() ![]() Soğan ve sarımsakları soyup kıyın ![]() ![]() ![]() Zeytinyağını bir tavada ısıtıp sırasıyla; soğan, sarımsak ve mantarı ekleyerek kavurun ![]() ![]() Pilav tenceresinde 15 gr tereyağını eritip pirinci kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|