Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ciğer, kavurma, urfa

Ciğer Kavurma Urfa ...

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ciğer Kavurma Urfa ...



Malzemeler;

500 Gr Ciğer
- 150 Gr Kuyruk Yağı
- 1 Yemek kaşığı Tereyağı
- 1 Tatlı kaşığı Tuz
- Yarım Çay bardağı Zeytinyağı




Bir tavaya bir yemek kaşığı tereyağı ile yarım çay bardağı zeytinyağı orta ocak ateşinde eritilir Ardından 150 gram kuyruk yağı eriyen yağ ile kavrulur Bir tencereye kaynar su konularak orta ocak ateşinde kaynatılır Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz eklenerek 500 gram ciğer haşlanır Kaynayınca üzerindeki köpükler alınır ortalama 10-15 dakika sonra etler süzülerek ufalanan kuyruk yağına eklenir Kısık ocak ateşine alınarak ciğerler yavaş yavaş pişirilir Devamlı olarak karışması gerekmektedir Ardından 1 tatlı kaşığı kadar tuz eklenerek servis tabağına alınır


alinti

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.