![]() |
Hanım Köftesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hanım KöftesiMalzemeler: 500 gr ![]() 1,5 kase köftelik ince bulgur, 1 adet büyük boy kuru soğan, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı karabiber Sosu için; 7 adet büyük boy domates, 9 adet çarliston biber, bir yemek kaşığı tereyağı, mısır özü yağı Yapılışı: Derin bir kasede 500 gr ![]() 1tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı karabiber, küp şeklinde incecik doğranmış kuru soğan ve 1,5 kase köftelik ince bulgur iyice özdeşleşene kadar yoğrulur ![]() (Pişerken köftenin dağılmaması için harcına salça katılmamalıdır ![]() Hem bulgurun yumuşaması hem de malzemelerin birbirine kaynaşması için yoğurma işlemi sırasında eller sürekli ıslatılmalıdır ![]() İyice yoğrulduktan sonra harçtan kopartılan yumurta büyüklüğündeki parçalar, iki avuç arasında ezilerek inceltilir ![]() Hazırlanan yuvarlak ve ince köfteler yanmaz bir tavada yeteri kadar mısır özü yağıyla kızartılır ![]() ![]() Hazırlanan biberler, yağın etrafa sıçramaması için derin bir kızartma tenceresinde kızartıldıktan sonra kevgirle yağı süzülerek bir tabağa alınır ![]() Orta büyüklükte derin bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağı eritilir ![]() Rendelenmiş 7 adet büyük boy domates tereyağıyla iyice kavrulur ![]() Kavrulan domateslerin üzerine kızartılan biberler eklenir ![]() Birkaç dakika bu şekilde kaynadıktan sonra üzerine köfteler ilave edilir ![]() Lezzetlerin birbirine karışması için yine birkaç dakika kaynatılır ![]() Yemeğimiz servise hazırdır ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|