![]() |
Etli Bamya Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli Bamya TarifiMalzemeler
Önce etimizi 3 çay bardağı su, 1 küçük boy tüm kuru soğan, yarım çay bardağı su ile pişmeye yakın ayarda pişirelim(15-20 dk) ![]() Bamyaları kuru halde iken, sakal denilen sap kısmına yakın kalın tüyleri temizleyelim, yıkayıp temiz bir mutfak bezi üzerinde yayarak kurutalım(sapları daha kolay temizlersiniz) ![]() Bamyalar kururken, 3 adet domatesi iri küp doğrayalım, sarımsakları temizleyip küçükse tüm, büyükse 2?ye veya 3?e boyuna küçültelim ![]() ![]() Sapları temizlenmiş bamyalar, sarımsak, küp domates, limon suyu ve tuz ile derince bir kapta harmanlayalım (bu aşamayı bir gün önceden hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz) ![]() Tüm soğanı etinizden ayırın, etinizi pişirdiğiniz yağlı su ve etlerinize; limon, sarımsak, domatesle harmanlanmış bamyalarınızı pişirme tencerenizde ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Not:Bu tarif evimizin geleneksel pişirme yöntemi, nohut eklenmiyor… ![]() Servis önerisi,pirinç pilavı ve cacık ![]() Sağlık açısından, bamyanın içindeki daha ayıklarken hissettiğimiz sümüksü madde insan vücudundaki kemiğin içindeki iliğin yenilenmesinde yardımcı olan maddelerden biri… Limon suyu, yemeğinizin sümüklenmesini ve ayıklama aşaması bu maddenin sebze içine hapsedilmesini sağlar ![]() Yemeğinizi pişme esnasında çok sık karıştırmayın, zira bamya çok nazik bir sebzedir ![]() Bu tarifi, tavuk etiyle de deneyebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|