Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bamya, etli, tarifi

Etli Bamya Tarifi

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Bamya Tarifi



Malzemeler
  • 250 gr küçük boy bamya
  • 150 gr kuzu kuşbaşı
  • 3 adet orta boy olgun domates
  • 13-15 adet küçük diş sarımsak
  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • ½ çay bardağı limon suyu
  • 1 küçük adet soğan
  • 3 çay bardağı su
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
Hazırlanışı
Önce etimizi 3 çay bardağı su, 1 küçük boy tüm kuru soğan, yarım çay bardağı su ile pişmeye yakın ayarda pişirelim(15-20 dk)

Bamyaları kuru halde iken, sakal denilen sap kısmına yakın kalın tüyleri temizleyelim, yıkayıp temiz bir mutfak bezi üzerinde yayarak kurutalım(sapları daha kolay temizlersiniz)

Bamyalar kururken, 3 adet domatesi iri küp doğrayalım, sarımsakları temizleyip küçükse tüm, büyükse 2?ye veya 3?e boyuna küçültelimKuruyan bamyaları konik şekilde sap kalacak şekilde bamyayı döndürerek bıçak yardımyla temizleyelim(biraz uğraştıran aşama, ancak küt kestiğiniz takdirde sümüklenmeyi ne kadar limon da ekleseniz engelleyemezsiniz, ayrıca sap kısmında kalan konik etli kısmı çok lezzetlidir)
Sapları temizlenmiş bamyalar, sarımsak, küp domates, limon suyu ve tuz ile derince bir kapta harmanlayalım (bu aşamayı bir gün önceden hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz)

Tüm soğanı etinizden ayırın, etinizi pişirdiğiniz yağlı su ve etlerinize; limon, sarımsak, domatesle harmanlanmış bamyalarınızı pişirme tencerenizde ekleyin Tüm karışıma orta boy tencere için malzeme seviyesinin altında ılık su ekleyinYemeğinizi ateşten almaya yakın 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin Kısık ateşte 20-25 dk kadar etleriniz ve bamyanız tam pişinceye kadar pişirin

Not:Bu tarif evimizin geleneksel pişirme yöntemi, nohut eklenmiyor…
Servis önerisi,pirinç pilavı ve cacık
Sağlık açısından, bamyanın içindeki daha ayıklarken hissettiğimiz sümüksü madde insan vücudundaki kemiğin içindeki iliğin yenilenmesinde yardımcı olan maddelerden biri…

Limon suyu, yemeğinizin sümüklenmesini ve ayıklama aşaması bu maddenin sebze içine hapsedilmesini sağlar
Yemeğinizi pişme esnasında çok sık karıştırmayın, zira bamya çok nazik bir sebzedir
Bu tarifi, tavuk etiyle de deneyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.