Fırınlanmış Kontrfile Sote |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırınlanmış Kontrfile SoteMalzemeler: 4 adet 150gr’lık kontrfile 12 adet baby havuç 8 adet arpacık soğan 200 gr ıspanak 4 dal taze kekik 4 dal adaçayı 2 dal taze biberiye 4 dal taze fesleğen 40 gr tereyağı Karabiber Tuz Zeytinyağı Limon sosu için: 120 gr limon suyu 60 gr beyaz şarap 100 gr krema 60 gr tereyağ Hazırlanışı: Etlerin üzerine tuz ve karabiber serpin, az zeytinyağında bekletin Kenara alıp bir borcamın içerisine koyun ve üzerine ince kıyılmış kekik, adaçayı ve biberiye serpin, 180°C fırında 10 dk pişirin Sebzelerle birlikte 5 dk haşlayın ve kenara alın Tereyağında ince kıyılmış taze fesleğen ile soteleyin, tuz ve karabiber ekleyip kenara alın Limon suyu ve şarabı yarı yarıya çekene kadar kaynatın ve tereyağını içerisine atıp eritin ve kremayı ilave edip karıştırın tuz, karabiber ilave ederek etin yanında servis edin Not: Etin kesilirken suyunu bırakmasını önlemek için tavadan aldıktan sonra 5 dakkika kadar bekletebilirsiniz |
|