Beğendili Köfte |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Beğendili KöfteKullanılan Malzemeler: 250-300gr kıyma 1 kuru soğan 2 dilim kurutulmus ekmek içi 1 yumurta yarım çay bardagı süt karabiber,tuz KÖFTE SOSU İÇİN: 2-3 adet dilimlenmiş mantar 2 domates 5 sap taze soğan tuz sıvıyağ un BEĞENDİ İÇİN: 4 adet topan veya uzun patlıcan 2 çorva kaşıgı un 1,5 su bardagı süt 1 su bardagı kaşar rendesi 1 çorba kaşıgı tereyag tuz,karabiber Tarifin Hazırlanışı karıştırma kabına kıymayı soğanı yumurtayı ekmek içi sütü tuzu kimyonu ve karabiberi ekleyip güzelce yoğurunküçük misket büyüklüğünde köfteler yapınun koydugumuz tabagın içine köfteleri atınher tarafını unlayınayrıca bir teflon tavaya 2 kaşık sıvı yagı koyup yarı kıvamda kızartıyoruzkızaran köfteleri bir tavaya çıkarınince kıyılmış mantarları soteleyinarkasından küp dogranmıs domatesleri ilave edinhemen ardından köfteleri de ekleyin bir taşım kaynayınca bir bardak sıcak su koyup kaynamaya bırakınsos koyulaşınca ince dogranmıs taze sogan karabiber ve tuzunu serpip ocagın altını kapatınbu arada begendi için patlıcanları közleyip kabuklarını temizleyın bir tahta ustunde ince ince kıyın tencereye teryagını koyup unu ilave ederek kavurun arkasından patlıcanları ilave edip iyice karıstırın macun gibi olunca sütü ilave edip kısık ateşte kaynayınca rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip ocagın altını söndürünbüyük bir seris tabagına alıp üzerine de köfteli harcı döküp servis yapın Afiyet olsun |
|