![]() |
Armut Köfte |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Armut Köfte![]() MALZEMELER 500gr ![]() 2 adet yumurta 2 avuç un Haşlamak için 3 lt kaynar su Kızartmak için 100-150 gr tereyağı İÇ MALZEME 500 gr ![]() 1 yemek kaşığı tereyağı 1 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı salça 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 tatlı kaşığı kekik Tuz HAZIRLANIŞI Tavuk kıymasını bir tencereye alıp suyunu çekip bırakana kadar kavurun ![]() ![]() ![]() Diğer yandan içli köftelik bulguru nemlenecek kadar az bir suyla ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() Yoğurduğunuz köfteden cevizden az büyük parçalar alıp avcunuzun içinde tutarak diğer parmaklarınızla havuz şeklinde açın ![]() Kıymalı harcı açtığınız köftelerin içine doldurup yavaşça büzerek kapatın ve armut şekli şekli vermeye çalışın ![]() ![]() Derince bir tencerede kaynayan suya tuz ilave ederek köfteleri tek tek kaynayan suya bırakın ![]() ![]() ![]() Daha sonra geniş bir tavada eriyen tereyağında arkalı önlü çevirerek yağlayın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|