Fıstıklı Köfte |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fıstıklı KöfteKullanılan Malzemeler: Köftesi için: 2,5 su bardağı ince bulgur 1 çay bardağı irmik (suya ıslanmış) 1 yumurta un tuz Üzeri için : yoğurt sarımsak tuz Sosu için: Zeytinyağı Kuru nane Kırmızı toz biber Tarifin Hazırlanışı Bulguru ılık suyla ıslıyoruz ve yarım saat şişmesini bekliyoruz Islanmış irmik, yumurta ve tuzu ekliyoruz ve yoğuruyoruz En son göz kararı un ekliyoruz (içli köfte hamuru kıvamında olacak şekilde) Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp iki avuç arasında yuvarlıyoruz ve elimizin işaret parmağı ile kabuklu yer fıstığı büyüklüğünde parçalar koparıyoruz ve yine işaret parmağının arasında bastırılarak kabuklu yer fıstığı şekli veriyoruz Hazırladığımız köfteleri sıcak suda haşlayıp bir borcama süzerek alıyoruz ve oda sıcaklığında soğutuyoruz Bu arada sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz ve soğuyan köftelerin üzerine döküyoruz Sos olarak zeytinyağında kırmızı biber ve kuru nane yakıyoruz ve köftemizin üzerine döküyoruz Afiyet olsun |
|