Vişneli Köfte |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişneli KöfteKullanılan Malzemeler: 1 iri boy iri kesilmiş beyaz soğan 4 bardak donmuş vişne 2 çorba kaşığı nar ekşisi 2 çorba kaşığı şeker 1 bardak su 500 gram dana döşten 2 kere çekilmiş kıyma 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı kimyon 2 tutam tuz 2 tutam karabiber Taze kişniş 1 dilim köy ekmeği Tarifin Hazırlanışı *Kıymanızı tarçın,kimyon,tuz ve karabiber ile iyice yoğurun ve üzeri kapalı biraz dinlendirin *Kıymanızı orta boy lokmalar halinde alın avucunuzun içinde açın ve ortasına bir adet vişne koyup yuvarlayarak kapatın *Aynı boy olmasına özen gösterdiğiniz köfteleri yanmaz tavada az zeytinyağ ile pişirin *Kenara aldığınız köfteleri kullandığınız tavaya yeniden zeytinyağ koyun ve soğanları sotelemeye başlayın *Soğanların biraz renkleri dönünce kalan vişneleri , nar ekşisini, 1 bardak suyu ve şekeri tavaya alın ve karıştırarak 5 dakika kadar çektirin *Köfteleri bu sosun içine atın ve 20 dakika kadar ara ara çevirerek iyice sos içinde pişirin, taze kişniş ile süsleyerek 1 büyük dilim ekmeğin üzerinde servis edin |
|