![]() |
Ev Usulü İskender Kebap |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ev Usulü İskender Kebap![]() Kullanılan Malzemeler: yarim kilo et 1 tane pide bir kase yogurt veya suzme yogurt 4-5 kasik tereyag 2 kasik salca 2 domates 6 biber karabiber; tuz Tarifin Hazırlanışı eti10 cm boyunda yani ince uzun seklinde kesiyoruruz tuzunu baharatini atip karistiriyoruz ,bunu tavada veya firinda kizartiyoruz pidesi icin pideleride kare kare dograyip eti kizarttigimiz tavada biraz tereyag koyup uzerine pideleri dokup onuda hafif kuruyana kadar kizartiyoruz yine bu tavada domates ve biberleri hafif kozlemis oluyoruz servis yapcagimiz tabagin altina isterseniz yanina yogurt koyuyoruz sonra pideleri ,uzerine etleri, domates ve biberle susluyoruz sos icinse tereyag kizdirip icine salca koyup biraz su dokup kivami koyu olmucak sekilde tuzunu atip hazirliyoruz , bu sosta etlerin ve pidelerin uzerine gezdiriyoruz cok guzel ediyo sizlerde deneyin arkadaslar afiyet olsun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|