![]() |
Karaman Kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karaman Kebabı![]() Kullanılan Malzemeler: 1 Adet iri soğan 1 Diş sarımsak 1 Demet maydanoz 3 Adet defne yaprağı Yarım su bardağı üzüm sirkesi 4-5 Adet tane karabiber 4 Çorba kaşığı zeytinyağı Yeteri kadar et suyu 1 Sap kereviz yaprağı 1 Adet körpe havuç Yeteri kadar tuz 1 Çorba kaşığı domates salçası Tarifin Hazırlanışı Bir tabağa kereviz ve defne yapraklarıyla karabiber tanelerini ve kıyılmış maydanozu serpin Üstüne iri parçalar halinde doğranmış eti yayın Sirkeyi döktükten sonra etin üstüne ince dilimlerle doğranmış soğan ve sarımsakla örtün Bir gece bu terbiyenin içinde dinlendirin Domates salçasını bir çorba kaşığı et suyunda eritip, zeytinyağıyla birlikte bir tencereye koyun Zeytinyağı ısınınca et parçalarını terbiyesinden çıkarıp, tencereye ekleyin Eti karıştırarak pembeleşene dek kavurun Et kavrulunca terbiyesiyle birlikte tenceredeki etin üstüne dökün Üstü kazınmış havucu da kattıktan sonra tuzunu ayarlayıp, tencerenin kapağını örtün Yemeği hafif ateşte pişirin Et iyice pişince delikli kepçe ile çıkarıp, servis tabağına yerleştirin Havucu dilim dilim kesip, tabağın çevresini bu dilimlerle süsleyin Kalan salçayı süzgeçten geçirin Fazla suluysa birkaç dakika kaynatıp, koyulaştırın Yemeğin üstüne döküp, servis yapın |
![]() |
![]() |
|