![]() |
Patlıcanlı Paşa Kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcanlı Paşa Kebabı![]() Kullanılan Malzemeler: 350 gr Az Yağlı kıyma 1 Dilim Ekmek İçi 3 Adet Patlıcan Yarım demet Maydanoz 1 Adet Soğan Tuz , Karabiber Kızartmak İçin 1 Su Bardağı Sıvı Yağ Sos İçin: ½ Fincan Sıvı Yağ 1 Adet Soğan 7-8 Diş Sarmısak 2 Adet Domates ½ Demet Nane ½ Demet Maydanoz Yapılışı: Ön hazırlık olarak köfteyi hazırlayalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Patlıcanları, 1 çorba kaşığı şeker ve tuz ilave edilmiş suda 20 dakika bekletelim ![]() ![]() ![]() Alta patlıcan dilimi, üste 1 adet köfte ve en üstte patlıcan dilimi gelecek şekilde dizelim ![]() Ayrı bir tavaya yarım kahve fincanı sıvı yağı alalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırın tepsisine dizdiğimiz patlıcanların üzerine bu sosu dökelim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|