Patlıcanlı, Domatesli Et Yemeği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcanlı, Domatesli Et Yemeği![]() 2 patlıcan 1 çay bardağı ayçiçeği yağı 1 soğan 5 yemek kaşığı zeytinyağı 500 gr kuzu eti 1 yemek kaşığı domates salçası 2 domates 4 sivri biber Tuz Karabiber 1 5 su bardağı sıcak su10 kiraz domates Patlıcanlı, domatesli et yemeği: Patlıcanları uzunlamasına dörde kesin ve her birini ortadan ikiye bölün Kızgın yağda kızartın Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun Kuşbaşı şeklinde doğranmış etleri ekleyip renkleri dönünceye kadar kavurun Salça, rendelenmiş domates, iri doğranmış biber, tuz, karabiber ve suyu ekleyip kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin Kızarmış patlıcanları ve ortadan ikiye kesilmiş kiraz domatesleri ekleyip 15 dakika daha pişirin Sıcak servis yapın
|
|
|
|