Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
eti, kavurma, keşkekli, kuzu

Keşkekli Kuzu Eti Kavurma

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keşkekli Kuzu Eti Kavurma





500 gr kuşbaşı kuzu eti
500 gr aşurelik buğday
15 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 soğan
2 diş sarımsak
3 sivri biber
250 gr mantar
2 domates
Tuz
çekilmiş karabiber
Taze biberiye ve kekik yaprakları

Keşkekli kuzu eti kavurma:
Bir gün önceden ıslatılmış buğdayı geniş bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve kaynatın İyice kaynayıp ortadan ayrılmaya başlayınca buğdayları süzgece alın Suyunu süzüp kısık ateşte tahta kaşıkla ezin Koyulaşmaya başlarken ara ara varsa et suyu yoksa su ilave edip püre haline getirin 500 gr kuzu kuşbaşı etini tavaya alın ve ayçiçeği yağı ile suyunu çekinceye kadar kavurun Sırasıyla iri doğranmış soğan, sarımsak, sivri biber, mantar ve domatesleri ekleyip kavurun Pişmeye yakın tuz, biberiye, taze kekik ve karabiber ilave edin Hazırladığınız keşkeğin üzerine etleri yerleştirin Erittiğiniz tereyağını gezdirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.