![]() |
Şehriyeli Kuzu Güveç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şehriyeli Kuzu Güveç![]() 750 gr dana kuşbaşı 2 çay bardağı arpa şehriye 1 ![]() 4 çorba kaşığı sıvıyağ 3 domates 3 sivribiber 5-6 dal taze soğan 1 çay kaşığı tozşeker Tuz, karabiber Şehriyeli kuzu güveç: Soğan ve domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() Et suyunu çekince domates, tuz, biber, tozşeker ve üzerini örtecek kadar su ilave edip etler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() Bir tencerede kalan yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Şehriyeyi geniş tabanlı bir güvece alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|