![]() |
Çeşidiyye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çeşidiyye![]() Malzemeleri: 250 gram kuşbaşı koyun eti 100 gram koyun kıyma 1 çorba kaşığı tereyağı 3 çorba kaşığı tuzsuz badem 1 çorba kaşığı nar ekşisi 5 tane kara erik kurusu 1 tatlı kaşığı bal 4 tane kuru kayısı Yarım elma Birer çorba kaşığı nişasta ve gül suyu Yapılışı: Kuş başını tereyağında kavurduktan sonra yumuşayıncaya kadar bir su bardağı suda pişirin ![]() Erikleri 15 dakika sıcak suda beklettikten sonra nar ekşisiyle karıştırıp etin haşlanmakta olduğu tencereye katın, Elmayı soyup küp küp doğraym, kayısıları ince dilimler halinde kesin, tuzsuz bademleri haşlayıp kabuğunu soyun ve bunların hepsini tencereye ekleyin ![]() ![]() ![]() Yaklaşık 7 dakika sonra çeşidiyyeniz kıvam kazanacak ve servise hazır hale gelecektir ![]() ![]() Not: Erik ve bademlerin öğütülmesi konusunda farklı kaynaklarda farklı öneriler bulunuyor ve ince ince kıymaktan, bütün olarak kaynayan tencereye eklemeye kadar çok çe§itli önerilere rastlanabiliyor ![]() nasıl isterseniz öyle yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|