Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biberli, köfte, top

Üç Biberli Top Köfte

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Üç Biberli Top Köfte





500 gr kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
1 çay bardağı süt
4 dal frenksoğanı
4 dal maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
Yarım çay kaşığı yenibahar
2 çay bardağı un
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz
Karabiber

Sos için
2 sarı dolmalık biber
2 kırmızı dolmalık biber
2 yeşil dolmalık biber
2 soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz

Üç biberli top köfte:
Ekmek içini sütte ıslatıp elinizle sıkarak ufalayın Frenksoğanı ve maydanozu temizleyip kıyın Kıymayı çukur bir kaba alın Ekmek içi, frenksoğanı, maydanoz, kaşarpeynir, kimyon, yenibahar, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurun Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın Hazırladığınız köfteleri una bulayın Yağı tavada kızdırıp köfteleri kızartın Kağıt havlu üzerine alıp yağını çektirin

Sos için, dolmalık biberleri temizleyip şerit şerit kesin Soğanları soyup kıyın Zeytinyağını tavada ısıtıp soğan ve biberleri soteleyin 3-4 kaşık sıcak su ekleyip kapağı kapalı olarak pişirin Köfteleri ve sote edilmiş biberleri servis tabağına alıp sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.